Artiklar om: Shopify

Shipit Now till Shopify - User Guide

Oktavia - Svarar på frågor om Shipit Now till Shopify

Har du frågor om Shipit Now, fråga Oktavia. Det är ett bra sätt att avlasta vår support. Är det någon fråga Oktavia inte kan eller vill svara på får du givetvis vända dig till vår support chat.

Starta en chat med Oktavia AI

Guide för Shipit Now Shopify-appen.

OBS! Vill du bara se de senaste uppdateringarna så finns de här

1. Introduktion

1.2 Nyckelfunktioner

2. Förutsättningar och krav

2.1. Krav på Shopify-abonnemang

3. Kom igång

3.1. Installera appen
3.2. Konfigurera appinställningar

4. Använda Shipit Now-appen

4.1. Skapa en sändning
4.2. Hantera befintliga sändningar
4.3. Koppla fraktbolag och priser
4.4. Skriva ut etiketter
4.5. Spåra sändningar

5. Logik för fraktmetoder

5.1. Logik - Datatyper, variabler, operatorer och funktioner

6. Vanliga frågor och svar (FAQ)

6.1. Prissättning, vad kostar det att använda Shipit Now?

7. Felsökning

7.1. Vanliga problem och lösningar
7.2. Kontakta support

8. Videoguider

9. Uppdateringar och Ändringslogg

Introduktion

Shipit for Shopify förenklar fraktprocessen genom att integrera Shipit med din Shopify-butik.

Med funktioner som fraktregler, tullhantering automatisk generering av fraktetiketter, beskrivning och justerbara inställningar för förpackningar, anpassar sig Shipit till dina unika affärsbehov. Oavsett om du skickar inrikes eller internationellt, guidar vår app dig genom varje steg, vilket säkerställer noggrannhet och efterlevnad.

Säg adjö till fraktfel och förseningar och välkomna Shipit Shopify-appen för en effektiv och bekymmersfri fraktupplevelse.

Nyckelfunktioner

Vår gratis Shopify-app är designad för att förenkla din fraktprocess genom att integrera Shipit med din Shopify-butik.

Nyckelfunktioner inkluderar:

Blixtrande snabb onboarding, börja skicka över hela världen utan dröjsmål 🚀
Integration till 30+ populära e-handelsfraktbolag 🙌 (inkl. PostNord, DHL, Bring, DB Schenker, UPS, Airmee & Budbee/Instabox)
Service Point-väljare i din kassa 💥
Inbyggd fraktlogik för att skapa anpassade frakt- och prisregler 💥
Stöd för paket, dokument och pallar
Automatiska frakt- och returetiketter
Automatisk generering av beskrivningar för fraktetiketter
Justerbara förpackningsinställningar för att förebygga fel
Minimiviktsinställningar för lätta produkter
Smidig utskrift av etiketter direkt från din ordersida🔥

Dessutom lägger vi ständigt till nya funktioner varje månad för att förbättra appens funktionalitet, kolla in ändringsloggen här. Om du har några förslag på funktioner eller idéer om hur vi kan förbättra appen, tveka inte att kontakta oss.

Förutsättningar och Krav

För att använda Shipit Shopify-appen krävs ett Shipit-konto. Men du kan enkelt skapa ett under appkonfigurationsprocessen i Shopify efter installationen. Detta säkerställer en sömlös inställningsupplevelse och gör det möjligt för dig att direkt använda appens funktioner.

Krav på Shopify-abonnemang

Shipit-appen är utformad för att fungera med alla Shopify-abonnemang, vilket säkerställer att oavsett din prenumerationsnivå, kan du dra nytta av fördelarna med effektiv frakthantering utan att behöva en särskild plan.

Observera att Carrier Calculated Shipping (CCS) krävs för att dessa funktioner ska fungera korrekt. Även om aktiveringen av denna funktion är gratis, måste handlare med ett standard Shopify-abonnemang byta till årsfakturering för att få det utan extra kostnad, annars kostar det $20 i månaden. Efter övergången till årsfakturering måste du också kontakta Shopify-support för att aktivera CCS. När det är bekräftat kan det ta upp till 48 timmar innan CCS fungerar korrekt. Handlare som använder Shopify Advanced eller Plus-planer har redan den här funktionen. För mer information om CCS, vänligen klicka här. För alla frågor, vänligen kontakta Shopify-supportteamet.

Kom igång - Videoinstruktion

Installera appen

Shopify appbutiken

För att ladda ner och installera Shipit Shopify-appen, följ dessa enkla steg:

Besök Shopify Appbutiken
Klicka på "Lägg till app"-knappen, och du kommer att uppmanas att ge appen behörigheter.
Bekräfta dina val och fortsätt med instruktionerna på skärmen.

På bara några ögonblick kommer Shipit-appen att vara installerad i din Shopify-butik, redo att förbättra din fraktprocess.

Konfigurera Appinställningar

Quickstart: Konfigurera Shipit Shopify-appen snabbt med standardappinställningar, följ dessa enkla steg

När appen är installerad, öppna den från din Shopify-adminpanel. Börja med att registrera dig för ett Shipit-konto för att få API-nycklar genom att klicka på "här"-länken i inledningstexten eller gå till shipit.se

Välj att Skapa live-sändningar vilket kommer att skapa en utskrivbar fraktetikett från Shopify-ordersidan vid uppfyllande

Välj Produktnamn som källa för etikettbeskrivningen eftersom SKU eller Kategorier är valfritt i Shopify
Kryssa i båda automatiseringsrutorna för att automatiskt uppfylla beställningar åt dig
Ställ in minsta längd, höjd och bredd till 15, 15, 15 cm
Ställ in minsta vikt till 150 g, eftersom vissa fraktbolag har minimiviktsgränser

Ställ in värdet till 2 i servicepunkter (kommande funktion, ännu inte släppt)
Lägg till dina företagsuppgifter och klicka på spara-knappen

Lägg till din API-nyckel och API-hemlighet och klicka på spara-knappen. Kryssa i testmiljö-rutan för att testa innan du går till produktion

Koppla transportörer och priser

Gå till Appmenyn och klicka på kopplingar
Lägg till ett prisnamn, t.ex. PostNord - MyPack Collect
Välj den frakttjänst du vill ha från rullgardinsmenyn, t.ex. MyPack Collect och klicka på Lägg till

Gå till Shopify-inställningar sedan Frakt och leverans och Hantera

Skapa en zon
Lägg till en pris för zonen, ange ett pris och klicka på klart. Sedan spara.

Obs! Se till att du använder exakt samma namn som det du skapade i appkopplingarna (skiftlägeskänsligt inkl. mellanrum osv)

Gå till Shopify-inställningar sedan Kassa och Kundinformation

Se till att fältet för telefonnummer för fraktadressen är inställt på obligatoriskt.![](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/a5965152afd9c800/shipit-now-shipping-phone-fiel_b7twyz.png)

Gå till Shopify-inställningar sedan Platser

Se till att du har en plats inställd och att platsen är för butikens lager. Och det är allt!

Använda Shipit Now-appen

Shipit Now är verkligen enkel att använda. Efter installationen behöver du bara skriva ut etiketter och kanske koppla nya fraktbolag och fraktmetoder. För att få en fraktetikett, gå till Ordersidan, välj en beställning och klicka sedan på de tre prickarna och välj Skaffa fraktetikett.

Skapa sändningar

Det finns Live-sändningar och Panelsändningar. Live-sändningar skapas när en beställning uppfylls medan Panelsändningar lagras i Shipit-portalen för senare utskrift.

Både Live- och Panelsändningar kan skapas manuellt eller automatiskt beroende på appens automatiseringsinställningar. Kryssa i det övre kryssrutan och lämna den andra okryssad för att göra det manuellt när du gör en orderuppfyllning. Kryssa i båda för full automation. Full automatisering kommer att uppfylla inkommande beställningar åt dig så snart de kommer in, och du behöver bara skriva ut dem.

Hantera befintliga sändningar

För att få fraktetiketter på befintliga beställningar som ännu inte är uppfyllda. Koppla bara ett fraktbolag och tjänst till ett befintligt prisnamn. Skriv sedan ut beställningarna.

Skriva ut etiketter

Gå till Shopify Orders-sidan
Markera ordern du vill få en etikett för, klicka sedan på de tre prickarna i aktionsmenyn och välj "Skaffa fraktetikett" längst ner
Nu bör du se en etikett, klicka på skriv ut

Beställningar med enbart digitala produkter kommer inte kunna generera en etikett, se till att dina produkter är inställda som fysiska produkter

Spåra sändningar

Gå till Shopify Orders-sidan, klicka på ordern du vill spåra. Strax under ordernumret ser du ett spårningsnummer om ordern är uppfylld. Det kan ta några minuter för spårningslänken att visas, men vanligtvis skapas den samtidigt som du skapar etiketten.

Logik för fraktmetoder i Shipit Now - Checkout

Shipit Now har inbyggd fraktlogic som kan användas för att visa fraktmetoder baserat på regler som du själv kan konfigurera genom att gå till Shipit Now: Shipping Connector > Checkout.

För att använda denna funktion i appen behöver du Shopify Carrier Calculated Shipping (CCS) aktiverat i din butik. CCS ingår i Shopify Advanced och Shoipify Plus. Har du Shopify "Standard" kan du få CCS aktiverat genom att betala ditt Shopify abonnemang årsvis eller mot en fast månadsavgift. Har du Shopify Basic kan du fortfarande använda Shipit Now appen genom Mappnings-funktionen ihop med Shopify's inbyggda logik för att sätta enklare regler, men tyvärr inte visa val av ombud i din kassa eller använda den mer avancerad logiken i Shipit Now.

Shipit Now - Checkout settings

Logik - Datatyper, variabler, operatorer och funktioner

Shipit Now har en mycket flexibel logik.

Datatypsvärden: 'John Smith' (sträng), 5.25 (flyttal), 3,25 (flyttal), 7 (heltal), true (boolesk), false (boolesk)

Variabler: $country, $zipCode, $state, $city, $phone, $email, $company, $isCompany,
$subtotal, $weight, $currency, $locale

Funktioner: allProductsInCollection($collection (sträng)): (boolesk), anyProductInCollection($collection (sträng)): (boolesk)

Operatorer: <, <=, >, >=, =, <>, &, |

Exempel på logik för din kassa baserat på vikt, land och värdet i varukorgen

Genom att kombinera variabler, operatorer och funktioner kan du konfigurera regler i Shipit Now och bestämma när fraktmetoder ska vara tillgängliga i din kassa. Genom att använda $weight, $subtotal, $country, $subtotal och $collection i logiken skapa många populära regler.

Vill du skapa mer avancerade regler kan du lägga till variabler som $zipCode, $state, $city, $phone, $email, $company, $isCompany, $currency, $locale

Visa endast fraktmetoden i kassan när totalvikten av artiklar i kundens varukorg är över 20 kg:

$weight > 20

Visa endast om totalvikten är mellan 10 - 20 kg:

$weight >= 10 & $weight <= 20

Total vikt är över 100 kg och varukorgens värde är över 500:

$weight > 100 & $subtotal > 500

Vikt över 100 kg och varukorgens värde är över 500, endast vid leverans till Sverige eller Finland:

$weight > 100 & $subtotal > 500 & $country = 'SE' | $country = 'FI'

Vikt över 100 kg och varukorgens värde är över 500, endast vid leverans till Sverige eller Finland och varukorgen innehåll någon artikel som finns i Shopify Collection "Plants":

$weight > 100 & $subtotal > 500 & $country = 'SE' | $country = 'FI' & anyProductInCollection('plants') = true

Vikt över 100 kg och varukorgens värde är över 500, endast vid leverans till Sverige eller Finland och varukorgen innehåll någon artikel som finns i Shopify Collection "Plants":

$weight > 100 & $subtotal > 500 & $country = 'SE' | $country = 'FI' & anyProductInCollection('plants') = true

Vikt över 100 kg och varukorgens värde är över 500, endast vid leverans till Sverige eller Finland och varukorgen innehåll endast artiklar som finns i Shopify Collection "Plants":

$weight > 100 & $subtotal > 500 & $country = 'SE' | $country = 'FI' & allProductsInCollection('plants') = true

Vikt över 100 kg och varukorgens värde är över 500, endast vid leverans till Sverige eller Finland och varukorgen innehåll någon artikel som finns i Shopify Collection "Skrymmande":

$weight > 100 & $subtotal > 500 & $country = 'SE' | $country = 'FI' & anyProductInCollection('skrymmande') = true

Exempel på logik för din kassa baserat på land och postnummer

Visa endast fraktmetoden för svenska kunder med postnumret 123 45:

$zipCode = '123 45' & $country = 'SE'

Visa endast fraktmetoden för finska kunder i postnummerområde 00170 till 00190:

$zipCode >= '00170' & $zipCode <= '00190' & $country = 'FI' |

Exempel på logik för B2B

För att visa utvalda fraktmetoder till företagskunder kan du använda $company och $isCompany. $company är ett specifikt företag, $isCompany är alla företag.

Visa utvald fraktmetod till företaget ACME AB

$company = 'ACME AV'

Visa utvalda fraktmetoder om kunden är ett företag

$isCompany = true

Visa utvalda fraktmetoder om kunden är ett företag i Finland

$isCompany = true & $country = 'FI' & $subtotal > 500 & $currency = 'EUR'

Vanliga Frågor och Svar - FAQ

Prissättning, vad kostar det att använda Shipit Now?

Oktagons Shipit Now Shopify-app är för närvarande tillgänglig gratis, utan månadsavgifter. Det innebär att om du använder Shipits eget fraktbolagskonto för etikettutskrift, kommer det inte att kosta något alls. Men om du väljer att använda ditt eget fraktbolagskonto, kommer det att finnas en avgift på cirka $0,2 per order eller 2 SEK, för prisfrågor, kontakta shipit.se

Not: Dock kan vi introducera ytterligare funktioner som tillägg till appen i framtiden, vilket potentiellt kan innebära en månadskostnad, men endast om du väljer att använda dessa funktioner genom att välja och godkänna en prisplan. Men för tillfället är själva appen gratis.

Felsökning

Vanliga Problem och Lösningarna

- Jag får felmeddelandet "Found no shipments associated with this app!" när jag försöker skriva ut fraktdokument, vad är problemet?

Om detta händer kan du gå in på ordern och klicka "Fler åtgärder..." uppe i högra hörnet, välj sedan Reprocess Order Automation. Resultatet blir då ett meddelande där man får en ledtråd om vad som saknas för att fraktetikett och tulldokument ska skapas för ordern.

De vanligaste orsakerna till meddelandet är att du missat något av följande när du installerade Shipit Now:

Vikt saknas på produkterna i butiken, så vikten blir får låg för fraktsättet
HS-code saknas på produkten eller kategori
Ingen automation är vald i inställningar

Välj alltid något av valen New Order eller New order fulfillment

Fältet för telefonnummer är inte inställt på obligatoriskt och saknas i kassan, gå till Shopify > Inställningar > Kassa och ställ in det på obligatoriskt.

Välj &quot;Required&quot; i Shipping address phone number

Kontakta Support

Om du inte hittar svaret på din fråga här i helpdesken kan du använda chatten för att få hjälp. Vanligtvis svarar vi inom 30 minuter. Men om det är en hektisk dag kommer vi att svara via e-post. Men det fungerar bara om du lägger till dina kontaktuppgifter. Du kan också nå oss genom att besöka vår kontaktsida

Videoguider

Uppdatering and Changelog

Här hittar du de senaste uppdateringarna 👉 Take me to the changelog article

Uppdaterad den: 17/02/2024