PostNord Ship Connect till Shopify - F.A.Q

F: Vad är PostNord Ship Connect för Shopify?
S: PostNord Ship Connect är en integration designad för att effektivisera och hantera PostNords populära fraktmetoder för e-handelsföretag. Det förenklar hantering av order och frakt i din butik genom direkt integration med PostNord (Skicka Direkt Business), vilket möjliggör enkel konfiguration av fraktmetoder och regler direkt i PostNord-portalen.

F: Vilka är de viktigaste funktionerna i PostNord Ship Connect-appen?
S: Viktiga funktioner inkluderar snabb onboarding, integration med PostNords "Skicka direkt business" e-handelsportal, konfiguration av fraktmetoder, regler och priser i PostNord-portalen, inbyggd funktionalitet i din Shopify-butik, stöd för olika typer av försändelser, automatisk generering av frakt- och returetiketter samt sömlös etikettutskrift.

F: Vilka är förutsättningarna för att använda PostNord Ship Connect med Shopify?
S: Du behöver ett konto hos PostNord med butikskoppling aktiverad i PostNord-portalen Skicka Direkt Business > E-handel. Din Shopify-butik måste också aktivera Shopify Carrier Calculated Shipping (CCS). Kontakta Shopify support om du behöver hjälp med att aktivera CCS-funktionen i din Shopify-plan.

F: Hur installerar jag PostNord Ship Connect-appen på Shopify?
S: Besök PostNord Ship Connect-appsidan på Shopify App Store, klicka på "Installera", logga in på ditt Shopify-konto om uppmanad, och följ instruktionerna på skärmen för att installera PostNord-appen i din Shopify-butik.

F: Hur konfigurerar jag inställningarna för PostNord Ship Connect-appen?
S: Efter installation kan du konfigurera inställningar som abonnemangsplaner, leveransalternativ (bekräftade eller obekräftade försändelser), automatiseringspreferenser, minsta vikt för paket, kassainställningar, inloggningsuppgifter, pappersstorlek och etikettstorlek.

F: Hur skapar och hanterar jag försändelser med PostNord Ship Connect-appen?
S: Navigera till Shopify > Ordrar, välj de ordrar du vill uppfylla eller skriva ut för, och välj 'Skapa fraktetiketter' i menyn 'Fler åtgärder'. Beroende på appens automatiseringsinställningar kan ordrar ha statusen 'Uppfylld' eller 'Ouppfylld' i Shopify > Ordrar.

För att skriva ut fraktetiketter i Shopify måste ordern vara uppfylld.

F: Hur lägger jag till fraktmetoder, priser och regler i PostNord-portalen?
S: Logga in på PostNord-portalen, gå till Skicka Direkt Business i vänstermenyn, välj E-handel i toppmenyn, välj din butik och lägg sedan till eller redigera en fraktmetod. Observera att för närvarande stöds valutorna SEK, NOK, DKK, EUR, GBP och USD, men priser och prisregler anges alltid i SEK i portalen.

F: Hur skriver jag ut etiketter för mina försändelser?
S: För bekräftade försändelser kan du skriva ut fraktetiketter direkt i din butik. För obekräftade försändelser måste du slutföra dina försändelser i PostNord Skicka Direkt Business genom att logga in på portalen, välja Skicka Direkt Business i vänstermenyn, sedan Försändelser i toppmenyn, och därefter Obekräftade för att hantera försändelsen.

F: Hur spårar jag försändelser?
S: Kunder får en spårningslänk via e-post när en försändelse skapas. Du kan se spårningslänken i kolumnen 'Spårning tillagd' i Shopify > Ordrar eller öppna en order och klicka på spårningslänken.

F: Vilka är prisuppgifterna för PostNord Ship Connect?
S: PostNord Ship Connect för Shopify har för närvarande två abonnemangsalternativ: månatlig betalning ($27) eller årlig betalning ($270). Transportkostnader tillkommer enligt det avtal du har med PostNord.

F: Hur felsöker jag problem med PostNord Ship Connect?
S: Vanliga problem inkluderar att fraktmetoder inte visas vid utcheckning eller att spårningslänkar inte visar någon information. Detta kan bero på olika orsaker såsom inget valt abonnemang i appen, Carrier Calculated Shipping (CCS) inte aktiverat på din Shopify-plan, felaktig konfiguration av fraktzonen eller att butikens basvaluta inte stöds.

F: Hur kontaktar jag supporten för PostNord Ship Connect?
S: Du kan använda självbetjäning genom Helpdesken för att minimera väntetider i chatten, få tillgång till direkt assistans direkt i appen eller via Oktagon.se, och kolla in YouTube-videon för användbara tips och tricks. Supporttimmarna är måndag till fredag, 09:00 till 16:00.

Uppdaterad den: 18/01/2024