Artiklar om: nShift Checkout - WooCommerce
Denna artikel finns också på:

nShift Checkout - WooCommerce / MANUAL

nShift Checkout - WooCommerce

Senaste versionen av pluginet: 2.1.578som släpptes 2024-02-16

Testad med Wordpress 6.4.1

Systemkrav

PHP 5.6+
WooCommerce: 5.6.0+
Wordpress: 3.9.0+

Funktioner

Fraktväljar-widget för beställning eller varukorg i kassan
Skapa reserverade sändningar
Skapa bokade sändningar
Skapa fraktetiketter
Skapa spårningslänkar
Inkludera spårningslänkar i beställningsmejl
Ändra frakttjänst på ordrar
Skriva ut flera fraktetiketter som ett dokument
Behandla leveranser på flera beställningar samtidigt
Turleveranser och tur- och returleveranser

Innan vi börjar

Pluginet kräver att du har ett nShift Checkout-konto. Du behöver även DeliveryCheckout och tilläggstjänsten OrderConnect för att det ska fungera.

Skapa ditt nShift Checkout konto

Om du inte har ett nShift Checkout-konto redan så kan du skapa ett i samband med konfigurationen av detta plugin eller kontakta vår support. OBS: Du behöver inte betala någon startavgift för OrderConnect som tilläggstjänst om du skapar ditt konto via vårt plugin eller genom vår support.

För frågor och support gällande nShift

Har du frågor kring inställningar i ditt nShift konto eller om du behöver annan support rörande nShift, kontakta nShift support direkt. Du kan antingen mejla till [email protected] eller ringa : +46-31-725 35 50

Gällande denna manual och instruktioner

Denna manual täcker inte alla möjliga vinklar av nShift Checkout, bara det grundläggande i vår plugin. All konfigurering gällande transportörer, alternativ, tilläggstjänster är skapade i ditt nShift-konto. Om du har några frågor om vår plugin så kontakta oss på [email protected].

Installation

Efter att du har köpt vårt tillägg så kommer du fått ett e-postmeddelande med en nerladdningslänk. Du får även licensuppgifter som du behöver använda för ladda ner tillägget. Ladda ner tillägget och spara det på din dator.
Logga in i din Wordpress Administration och klicka Tillägg > Lägg till nytt, välj den nerladdade filen och klicka Installera
Aktivera tillägget i listan över installerade tillägg

Konfiguration

Efter att du har installerat pluginet så behöver du följa dessa steg.

För företag i Norden

OBS: Vår nShift onboarding är för tillfället endast tillgängligt för företag i Norden.

Logga in i din WordPress som administratör och klicka på länken "Please setup your shipping by using our installation guide." eller genom att klicka WooCommerce > nShift Installationsguide i menyn.
Klicka på "Get started" och följ stegen i guiden för att sätta upp pluginet.

För företag utanför Norden

Kontakta nShift Checkout support och skapa ett konto och generera API uppgifter.
Lägg till dina API uppgifter under WooCommerce > Inställningar > Frakt > nShift Checkout (bredvid Fraktklasser)
Spara
Starta installationsguiden, läs ovan

Se även videon "Hur man använder nShift Checkout"

Manuell installation (för avancerade användare)

Logga in på WordPress som administratör och klicka på WooCommerce / Inställningar.
Från sidan Fraktzoner, se till att du bara har en standardfraktzon, det måste vara motsvarigheten till "Platser som inte omfattas av dina andra zoner". Klicka på "Hantera leveransmetoder" i den här zonen.
Skapa en ny fraktmetod av typen "nShift Checkout".
Spara dina ändringar.
Ändra inställningarna under WooCommerce > Inställningar > Frakt > Fraktalternativ, sätt Leveransadress = Som standard till kundens leveransadress och klicka på 'Spara ändringar'.
Klicka sedan på nShift Checkout i menyn under Frakt (bredvid Fraktklasser).
Aktivera pluginet genom att kryssa i första rutan (Aktiverad).
Aktivera endast Felsök när du försöker lösa ett problem med dina frakter.
Scrolla ner till API och ange dina nycklar. Nyckel Id: Din nShift REST API nyckel ID från ditt nShift konto.
Nyckel hemlighet: Din nShift REST API nyckel hemlig.
Ange Användar-id: Ditt användarnamn på ditt nShift konto som loggar in med.
Ange Snabbsökvärde: Ditt snabbsökvärde som finns på din uppsatta avsändare inne på ditt nShift konto.
Delivery Checkout ID: Finns inne på ditt nShift konto under Underhåll > FraktCheckout. Klicka på Sök-knappen för att se dina existerande fraktcheckouter eller klicka på Ny fraktcheckout om du inte har någon uppsatt ännu.
Klistra sedan in ditt ID-nummer för din tänkta FraktCheckout vid Delivery Checkout ID.
Aktivera "Skapa lagrade sändningar" om du vill kunna lagra dina ordrar inne på ditt nShift konto med möjlighet till att ändra sändningen innan den bokas.
Automatisering, aktivera denna om du vill att ordern ska behandlas automatiskt när den kommer in i WooCommerce.
Automatisering Orderstatus, om du vill använda dig av Automatisering så behöver du ställa in vid vilken orderstatus automatiseringen ska ske . “Behandlar” är standard.
Standard pakettyp, välj din pakettyp. Ospecificerat paket (PK) är standard.
Anpassad pakettyp, lämna blankt eller lägg till din anpassade pakettyp.
Scrolla ner till “Prefix för sändarens referens” och ändra till ett prefix du vill ha. Fraktetiketten kommer visa ordernumret som standard men med prefixet “msudco_” så kan du ändra prefixet om det behövs. Om du lämnar det blankt så kommer det visa ett standard prefix.
Innehåll i kollin och leveranser, här kan du välja om fraktetiketten ska visa produktkategorier, produktnamn eller lämna fältet tomt. Produktkategorier är standard.
Produktkategorier visar kategorin på produkten, ex Tröjor.
Produktnamn visar namnet på innehållet, ex Blå bomullströja XL
Tom återges i ett blankt fält.
Under rubriken “Tull” finns det några inställningar.
HS Kod Attribut: Om du lagrar HS kod som ett produktattribut, använd denna inställning.
HS Kod Fält: Om du lagrar produkt HS Kod som ett anpassat fält, använd denna inställning.
… samma för övriga fält.
Om du inte anger några val för värde så kommer produktpriset att användas.

För att kunna använda automatisk tulldeklaration måste du också använda nShift Checkout Konfigurator. Spara inställningar och fortsätt genom att klicka på WooCommerce > nShift Checkout > Konfigurator.

På den här sidan anger du ett namn på din konfiguration som ex. "Tull till Norge" och klickar på 'Lägg till'-knappen. Nu ska den visas i listan nedan, klicka på dess titel.

Välj vilket service- och mottagarland som ska få automatiska tulldeklarationer och välj sedan vilka dokument som ska skapas. Klicka sedan på Spara. När du får en matchande beställning bör den få automatiska tulldeklarationer nu.

För retursändningar måste du besöka WooCommerce > nShift Checkout Konfigurator

På den här sidan anger du ett namn på din konfiguration som ex. "Retur inom Sverige" och klickar på 'Lägg till'-knappen. Nu ska den visas i listan nedan, klicka på dess titel.

Välj vilket service- och mottagarland som ska ha returutleveranser aktiverade och välj vilken returleveranstjänst som ska användas. Om du automatiskt vill skapa returutleveranser när du bearbetar en order markerar du kryssrutan för det. Klicka sedan på Spara. När du får en matchande order bör den få returleveransfunktioner tillgängliga.

Scrolla ner till botten och klicka på 'Spara'-knappen.
Om du ni besöker WooCommerce > nShift Checkout > Testverktyg så kan du se om integrationen fungerar.

Automatisering

Klicka till WooCommerce > Inställningar > Frakt > nShift Checkout (meny under flikarna). Skrolla ner till Automatisering.

Välj sedan:

Status = Aktiverad
Order Status = Behandlas (är standard)
Pakettyp = Ospecificerat Paket (är standard)
Klicka på Spara-knappen.

Nu kommer dina inkommande ordrar automatiskt skapa sändningen när orderstatusen matchar dina inställningar.

Ordrar och utskrifter

Om automatiseringen är aktiverad.
Om du har aktiverat Automatisering kan du se alla beställningar på WooCommerce > Ordrar. Automatiseringen har redan skapat paketet, spårningsnumret och bokningen av transportören automatiskt. Allt du behöver göra är att markera alla beställningar och välja "Skriv ut fraktetiketter" i listrutan Åtgärder ovanför orderlistan. Detta skapar en PDF med alla fraktetiketter för de valda beställningarna.

När automatiseringen inte används
Du kan se alla beställningar under WooCommerce > Ordrar.
Klicka på ordern/ordrarna som du vill redigera.
Om du endast kryssat för en order så kan du klicka på 'Behandla'-knappen ute till höger. Om du kryssat i flera ordrar så kan du gå in i Massåtgärder och välja 'Behandla leveransen'.
Skriv ut dina etiketter genom att klicka på Fraktetikett under nShift Checkout kolumnen till höger på ordern eller gå in i Massåtgärder och välj att ladda hem fraktetiketterna därifrån.

Ändra fraktalternativet på en order
Om du behöver, av någon anledning, ändra fraktalternativet på en order så kan du göra detta genom att klicka 'Ändra fraktmetod' i nShift Checkout boxen till höger när du befinner dig inne på en order. Efter att du har valt ett nytt alternativ så klicka bara på 'Spara ny fraktmetod'.

Ändringslogg

2.1.58 [2024-02-16] Fix for crash when WooCommerce is inactive

2.1.57 [2024-02-06] Various bug fixes

2.1.56 [2023-12-01] Fixed reading of plugin HPOS setting

2.1.55 [2023-11-30] Using Wordpress transients for cache storage

2.1.54 [2023-11-30] Support for HPOS, made tracking-links hard to guess

2.1.53 [2023-09-06] Improved admin css

2.1.52 [2023-02-09] Work on preventing duplicate prepared shipments

2.1.51 [2023-02-06] Bulk printing now works in PHP 8.1

2.1.50 [2023-01-20] Fixed widget placement in Svea Checkout 2.0, Improved onboarding styling

2.1.49 [2023-01-13] Added quantity parameter to checkout arguments

2.1.48 [2022-11-09] Improved titles on pick up agents

2.1.47 [2022-10-05] Improved shipping cache handling

2.1.46 [2022-09-19] Added optional support for fallback shipping method

2.1.45 [2022-05-23] Fix for error when saving settings first time

2.1.44 [2022-03-28]
Fix for rare race condition issue with Klarna Checkout

2.1.43 [2022-02-24]
Improved Oktagon design of widget when using hierarchical checkout
Added option to display nShift logo in checkout
Optimization of checkout CSS

2.1.42 [2022-01-24]
Improved the Oktagon Design of the widget, now with map support

2.1.41 [2022-01-21]
Fixed bug with wrong arguments for shipping options when changing shipping option on existing order
Fixed bug with order line with shipping method name when updating custom parcels

2.1.40
Sending shipping classes as arguments in checkout as shipping_class_SLUG

2.1.39
Improved update procedure

2.1.38
General improvements

2.1.37
Improved support for Instabox
Improved support for WPML
Shipping widget placement in Svea Checkout 2, improved onboarding styling
2.1.36
When changing shipping option in checkout the finish order button in default checkout is locked until loading has finished
2.1.35
Added optional feature to show tracking-links on my account order pages

2.1.34
Renamed plugin to Oktagon nShift Checkout
Fixed bug with widget language setting after running setup wizard
Added optional collection of anonymous statistics

2.1.33
Added option to format prices in widget via WooCommerce
Added option to treat API prices as including VAT

2.1.32
Usergroups argument is now the groups of the current user instead of all users on the system

2.1.31
Improved support of localized product to package associations

2.1.30
Shipping method is now only available when there is at least one available shipping option
Improvements in widget state session validation

2.1.29
Fixed support for hierarchical checkouts and method title change

2.1.28
Timestamp and dates are now using Wordpress timezone

2.1.27
Improved cache invalidation when changing DeliveryCheckout
Added feature to change shipping-option on order

2.1.26
Added support for Transsmart customers

2.1.25
Added advanced option to move widget in checkout

2.1.24
Changing option in widget changes shipping method name

2.1.23
Added goodsDescription to return-shipments

2.1.22
Added goodsDescription to all shipments

2.1.21
Added possibility for third-party scripts to listen to widget

2.1.20
Improvements to installation guide

2.1.19
Added installation guide
Added support for map
Added support for different designs of widget

2.1.18
Added setting to change shipping and billing address when using custom pick up

2.1.17
Added support for Svea Checkout

2.1.16
Localization support bug fixed

2.1.15
Added support for return-shipments
Major refactor of code

2.1.14
Added a optional print button on orders-list that works in Google Chrome browser

2.1.13
Added contact field to all shipments

2.1.12
Fixed customs grossWeight calculation and customs total weight calculation

2.1.11
Added support for new Wordpress Jquery version in Onboarding

2.1.10
Added support for Norwegian tracking links

2.1.9
Added declarantDate and invoiceNo to all customs declarations

2.1.8
Added a configurator tool to enable optional automatic customs declarations

2.1.7
Added option to-email field for custom pick up

2.1.6
Added Unifaun Onboarding to plug-in

2.1.5
Fixed bug with no pre-selected option in checkout if all options are hierarchical
Fixed bug with forced api language not being respected

2.1.4
Added support for hierarchical options
Stability improvements

2.1.3
Added Unifaun status request after checkout

2.1.2
Added support for extra JSON shipment data

2.1.1
Added option for including tracking links in e-mails

2.1.0
Added support for orders with multiple packages

2.0.9
Improved support for third-party customizations

2.0.8
Agent info, carrier-id and service-id is now stored on order if available

2.0.7
Selects first widget option if no option is selected

2.0.6
Fixed bug with tax setting

2.0.5
Improved Swedish translations in cart
Added shipping cost total to checkout template

2.0.4
Added Swedish translations for checkout

2.0.3
Fixed bug where custom region selector did not show when not having title enabled

2.0.2
Added support for custom region selector again

2.0.1
When only using options from DeliveryCheckout, first is pre-selected

2.0.0
Breaking changes, makes sure to upgrade in test-environment first!
Added support for official widget
Resolved various session bugs

1.0.42
Added translation support for enter your zip-code

1.0.41
Fixed potential issue with minimum weight below 1

1.0.40
Improved debugging features
Added button to remove order selected agent

1.0.35
Fixed bug with parcel contents not being included

1.0.34
Automatically flattens hierarchical shipping options from API

1.0.33
Agents and add-ons are not displayed before custom has entered a checkout address

1.0.32
Added option for pickup booking

1.0.31
Added force language option

1.0.30
Added automatic weight and unit conversions

1.0.29
Fixed some bugs with Klarna Checkout

1.0.28
Added support for automatic updates

1.0.27
Only sends quickId for agent for PLAB services

1.0.26
Added option to disable API cache

1.0.25
Pick-up agents are displayed with address1 and city as well

1.0.24
Changed so first agent is pre-selected

1.0.23
Fixed bug where custom region was lost when changing country

1.0.22
Improved inter-country custom pick up

1.0.21
Only shows city in custom region selector when outside Sweden

1.0.20
Improved Klarna v3 country support

1.0.19
Added optional city selector in Klarna Checkout v3
Added ajax spinner when loading custom shipping options
Added more filters to customize custom pickup flags

1.0.18
Fixed issue were methods was lost when clicking Get Options

1.0.17
Added optional country selector to Klarna Checkout v3
Added options for customizing pick to Klarna Checkout v3

1.0.16
Fixed localization support

1.0.15
Fixed bug in country code conversion from Klarn
Added filter to enable customizing of placeholder: "mediastrategi_unifaundeliverycheckout_zip_placeholder"

1.0.14
Added support for localizations

1.0.13
Added support for third-party argument customization with mediastrategi_unifaundeliverycheckout_shipment_arguments filter
Added support for Klarna Checkout v3 country codes

1.0.12
Added support for shipment states

1.0.11
Added support for free shipping coupons

1.0.10
Added support for third-party logic for available() and shipment data with "mediastrategi_unifaundeliverycheckout_api_shipment" and "mediastrategi_unifaundeliverycheckout_shipment_available".
Added support for address2 field

1.0.9
Fixed tax presentation in cart

1.0.8
Fixed bug with tax calculation on shipping fee

1.0.7
Improved appearance of settings
Added a request and response debugger
Added support for WPML language codes

1.0.6
Fixed issue were changing order items and pressing return would process order
Made sender reference prefix optional

1.0.5
Added support for stored shipments
Improved order debug meta data

1.0.4
Improved support for WooCommerce below 3.4
Improved support for multi-site
Better API error-handling

1.0.3
Added information for fire-walls
Added support for PHP 5.6

1.0.2
Added support for sending shipments via Web-TA

1.0.1
Hid shipping options in Cart
Always shows pick-up locations and add-ons if available
Improved support for older WooCommerce

1.0.0
First release, works with Klarna Checkout and regular checkout, supports custom pick location and add-ons.

Uppdaterad den: 16/02/2024