Artiklar om: nShift Checkout - WooCommerce
Denna artikel finns också på:

Hur använder jag fraktklasser som regler i kassan?

Fraktklasser i WooCommerce kan användas för att gruppera liknande typer av produkter. Tillsammans med pluginet nShift Checkout från Oktagon kan dessa klasser användas för att visa olika fraktalternativ baserat på den fraktklass en produkt tillhör.

Låt oss säga att du har några ömtåliga produkter i din butik och du vill att endast transportören PostNord och fraktmetoden MyPack Home ska vara tillgängliga som fraktalternativ när en kund lägger till en av dessa ömtåliga produkter i sin kundvagn. Följ stegen nedan för att testa.

I WooCommerce:

Navigera till WooCommerce -> Inställningar -> Frakt -> Fraktklasser. Skapa en ny fraktklass, till exempel "fragile_product". Avsluta med "fragile" som slug och lägg till beskrivningen "Fraktklass för alla ömtåliga produkter". Spara dina ändringar.
Gå till WooCommerce -> Produkter och välj en produkt som du vill lägga till i den nyligen skapade fraktklassen (använd Snabbredigering om du föredrar det).
Leta upp fältet 'Fraktklass', välj 'fragile_product' från rullgardinsmenyn och klicka på 'Uppdatera'.

I nShift-portalen:

Logga in på nShift-portalen och navigera till Underhåll -> Fraktkassa.
Klicka på knappen 'Sök', välj din kassa.
Scrolla ner till 'Parametrar'.
Under 'Standardparametrar' har du möjlighet att lägga till anpassade parametrar.
I fältet 'Namn', lägg till shipping_class_fragile. OBS!: shipping_class_ måste användas som prefix.
För 'Typ', välj 'Heltal'.
I fältet 'Standard', lägg till "0" och klicka på 'Ny parameter' för att lägga till denna parameter.
Rulla till botten av sidan och klicka på 'Slutför'.
Klicka på din Fraktkassa igen.
Välj det fraktsätt du vill använda för att skicka "fragile" produkter.
Nedanför fältet 'Namn' hittar du fältet 'Villkor'.
Lägg till detta villkor: shipping_class_fragile = 1. OBS!: Du kan kombinera detta villkor med standardvillkor som toCountry, weight etc.
Klicka på 'OK' och sedan 'Slutför' för att spara dina inställningar.

Testa fraktklassen:

Navigera till din WooCommerce-butik och lägg till en "fragile" produkt i din kundvagn, gå sedan till kassan. Nu ska ENDAST det fraktsätt du konfigurerade för "fragile" produkter visas i kassan.

Kom ihåg att den inställda fraktklassen kan användas i kombination med alla standardparametrar och listor när du skapar villkor för ett fraktsätt i nShift-portalen.

Uppdaterad den: 05/08/2023