Artiklar om: nShift Delivery - WooCommerce
Denna artikel finns också på:

nShift Delivery / Hur man aktiverar tulldeklarationer

Vissa mottagarländer och frakttjänster kräver att man skickar med en tulldeklaration, vårt tillägg kan skapa en tulldeklaration automatiskt om man ställer in det rätt, så här gör man:

Gå in på din leveransmetod som ska ha tulldeklarationer (WooCommerce > Inställningar, Frakt, Redigera din leveranszon, Redigera ditt leveranssätt)
Skrolla ner sidan till rubriken "Customs"
Det behöver finnas två olika typer av information för varje produkt i butiken (som kan beställas), det är tariffnummer/varukod (HS Code) och ursprungsland (Country of Origin), om man vill använda annat värde än produktens pris som tullvärde kan man även välja en inställning för det (Product Customs Value).

Du kan lagra dessa 2-3 typer av data på produkterna på två olika sätt: via produktattribut (inbyggt i WooCommerce) eller via fält (här behöver man använda sig utav något tredjepartstillägg för att lägga in fält på produkterna). Du bestämmer själv hur du vill göra. För hjälp med WooCommerce produktattribut rekommenderar vi WooCommerces egen dokumentation.

Om ni t.ex. väljer att lagra information i produktattribut så väljer ni rätt attribut under "HS Code Attribute" och "Product Origin Country Attribute" och eventuellt "Product Customs Value Attribute"

Sedan kryssar ni i vilka tulldokument som ska skapas, om ni inte vet vilka dokument ni ska använda så ring nShift Delivery och fråga.

Tarifnummer/varukoder kan man hitta på http://tulltaxan.tullverket.se/#!/taric/nomenclature/sbn

Ursprungsland ska vara landskoder typ SE, FI

När du är klar klicka spara inställningarna längst ner
Fyll i tariffnummer, ursprungsland och eventuellt tullvärde på alla produkter i butiken (som kan beställas) och testa sedan att lägga en order och skapa leverans för att se att det blir rätt hela vägen

Vill du hellre se en instruktionsvideo? Se nedan eller följ länk här.

Uppdaterad den: 03/11/2021