PostNord Ship Connect till WooCommerce / MANUAL

PostNord Ship Connect - Skicka Direkt Business - WooCommerce

Se Ship Connect i vår demobutik. Det går bra att genomföra en beställning då demobutiken är i testläge.

Senaste versionen av pluginet: 1.0.77 som släpptes 2024-03-05 se ändringslogg längst ner på sidan

Efterlängtad uppdatering

🚀 2023-02-07: PostNord har nu stöd för zoner. Skapa egna zoner baserat på de länder ett fraktsätt fungerar till, skapa dina egna regler baserat på viktintervaller och ordervärde m.m. Inställningar hittar du som vanligt i PostNord-portalen under fliken Skicka direkt business/E-handel.

Systemkrav

PHP 7.4+
php-curl tillägg
sha256 hash algoritm tillägg
WooCommerce: 5.6.0+
Wordpress: 3.9.0+

Funktioner

Konfiguration direkt i PostNord portalen (Skicka Direkt Business)
Fraktväljare i din kassa som visar de fraktsätt du ställde in i PostNords portal
Val av leveransställe (ombud och paketboxar), ställ in hur valfritt antal att visa i din kassa
Visa ombud och paketboxar på karta (valfritt) och låt kunderna välja det leveransställe som passar bäst (t.ex. nära arbetet, sommarstugan)
Boka sändning & skapa fraktetiketter direkt i WooCommerce (manuellt eller automatiskt efter vald orderstatus)
Skriv ut en eller flera fraktetiketter direkt från WooCommerce
Skapa returetikett samtidigt som fraktetiketten skapas (om du vill, den kan skapas vid ett senare tillfälle)
Skapa spårningslänkar (skapas automatiskt när en sändning väl har bokats)
Skapa reserverade sändningar (skicka över information till portalen och slutför senare i portalen)
Behandla manuellt dina alla dina inkomna ordrar, en eller flera samtidigt (om automatisering inte passar dina rutiner)
Inkludera en spårningslänk i de mail som skickas ut till dina kunder, fungerar även med PostNords mobil app
Byt valt fraktsätt efter inkommen order (t.ex. till ett av PostNords fraktsätt som passar bättre för kundens order)
Tvåvägssynkning av sändningsändringar från PostNords Portal och WooCommerce (reserverade sändningar sparas även på ordern i WooCommerce när de bokats i portalen)
Stödjer kända betalningsalternativ som t.ex. Klarna Checkout, Klarna Shipping Assistans, Svea Checkout, Nets Easy Pay, Payson, Stripe, Paypal m.fl.

Det här är bara några av de funktioner som finns och det kommer nya hela tiden

Installation och uppsättning

Efter att du har köpt vårt tillägg så kommer du fått ett e-postmeddelande med en nerladdningslänk. Du får även licensuppgifter som du behöver använda för ladda ner tillägget. Ladda ner tillägget och spara det på din dator.
Logga in i din Wordpress Administration och klicka Tillägg > Lägg till nytt, välj den nerladdade filen och klicka Installera
Aktivera tillägget i listan över installerade tillägg
Du borde nu få ett meddelande högst upp i din administration, klicka där. Om du inte ser meddelandet så klicka WooCommerce > PostNord Kontrollpanel
Följ instruktionerna på skärmen, när du är klar ska installation och uppsättning vara klart

Se även videon "Hur man använder PostNord Ship Connect"

Hur du automatiskt skapar fraktetiketter

Vid konfigurering av PostNord Ship Connect har du möjlighet att aktivera Automation och vilken status en order ska ha för att automationen ska aktiveras. För att aktivera full automation väljer du "Behandlas" som orderstatus. Vill du ha möjlighet att justera en order och byta fraktsätt eller annan fraktinformation väljer du "Färdigbehandlad".

Om du valt Behandlas skapar Ship Connect fraktetiketter direkt när kundens order registreras i WooCommerce.

"Behandlas" är normalt den första status en ny order får av WooCommerce. Har du skapat egna alternativ ska du välja den status som aktiveras först för att få full automation.

Om du valt Färdigbehandlad som status för automation kommer Ship Connect skapa en fraktetikett först när ordern får statusen färdigbehandlad. Vilket ger dig möjlighet att ändra information på en order innan den färdigställs.

Hur du manuell skapar eller ändrar en order

Behandla en enskild order och skapa fraktetikett manuellt i WooCommerce

Välj WooCommerce i vänstermenyn sedan Beställningar för att se inkomna beställningar. För att snabbt få fram en etikett klickar du på den blå Behandla-knappen längst till höger i listan. Vid lyckat resultat syns kort efteråt länkar för etikettutskrift och spårningslänkar. Beroende på de inställningar du gjorde i PostNord-portalen kan en eller flera länkar synas då retur får egen etikett och spårningslänk.

Ändra vikt, storlek eller fraktsätt inne på en order

Klicka dig in på den ordern du vill ändra. Justera vikt och storlek genom att bocka i rutan under Åtgärder och byt fraktsätt genom att klicka på knappen Byt leveransalternativ. Klicka sedan på Behandla-knappen för att slutföra ändringarna och behandla ordern.

OBS! Om du vill ändra någon fraktinformation måste du göra det innan du klickar på Behandla-knappen.

Behandla manuell flera ordrar direkt i WooCommerce

Välj WooCommerce i vänstermenyn sedan Beställningar för att se inkomna beställningar. Kryssa i flera en eller flera beställningar genom att bocka i rutorna till vänster om de du vill behandla. Vill du behandla samtliga kan du kryssa i rutan till vänster om Beställning längst upp i orderlistan. När du markerat de beställningar du vill behandlar klickar du på "Massåtgärder" strax ovanför orderlistan och väljer alternativet PostNord - Behandla försändelser klicka sedan på Verkställ-knappen till höger om massåtgärder.

Klicka i rutan längst till vänster om de ordrar du vill behandla. Eller klicka i rutan till vänster om Beställning för att markera alla.

Massåtgärder

Ändringslogg

1.0.77 [2024-03-05] Improved mobile design for operational hours and nordic swan ecolabel delivery
1.0.76 [2024-03-04] Support for Aelia Currency Switcher, fix for cURL in some environments
1.0.75 [2024-02-21] Changing orders shipping option in admin now working with Nordic Swan Ecolabel
1.0.74 {2024-02-20] Some fixes for distance and opening hours presentation
1.0.73 [2024-02-20] Support for Nordic Swan Ecolabel, Support for service point opening hours, Support for displaying distance to service-points
1.0.72 [2024-01-23] More improvements for HPOS in some environments
1.0.71 [2024-01-22] Support for Nets Checkout in HPOS mode
1.0.70 [2023-11-06] Support for PHP 7.4
1.0.69 [2023-11-02] Support for WooCommerce HPOS mode
1.0.68 [2023-10-13] Cache invalidation fix for Svea Checkout. Fix for shipments with lacking first- and lastname
1.0.67 [2023-10-03] Minor fixes
1.0.66 [2023-09-14] Showing shipping options in checkout even if postal-code is missing
1.0.65 [2023-02-24] Fix for wrong shipping option on Svea Checkout invoice option
1.0.64 [2023-02-21] Admin notices working again
1.0.63 [2023-02-20] More changes to session handling
1.0.62 [2023-02-20] Using Native PHP session in admin area
1.0.61 [2023-02-20] Using WooCommerce session storage instead of PHP native to improve compatibility with Svea Checkout
1.0.60 [2023-02-09] Work on preventing duplicate shipments, API transactions are now only stored in debug mode, support for empty shipping-packages
1.0.59 [2023-01-23] Support for countries without postal code, improved street address 2 field usage in shipments
1.0.58 [2023-01-19] Improved support for Svea Checkout 2.0, improvements in onboarding style
1.0.57 [2022-11-30] Total cart price that is sent to PostNord API in checkout now includes tax
1.0.56 [2022-10-28] Improved product total calculation on KSA orders
1.0.55 [2022-10-24] Fix for type conversion in some environments
1.0.54 [2022-10-18] Improved discount price logic
1.0.53 [2022-10-05] Miscellaneous improvements
1.0.52 [2022-10-03] Improved language logic for API. Improved texts related to reserved/booked shipments in portal. Added text to orders list view to identify orders that have a ongoing shipment.
1.0.51 [2022-09-19] Added support for Dintero Checkout
1.0.50 [2022-09-19] Added optional support for fallback shipping method
1.0.49 [2022-09-01] Multi-line descriptions and a fix for a Svea Checkout issue
1.0.48 [2022-08-08] Improved cache invalidation
1.0.47 [2022-06-07] Klarna KSA/KSS automation support
1.0.46 [2022-06-01] Improvements in checkout mobile zip-code design. Improved third-party plugin support related to processable order flag
1.0.45 [2022-05-24] Fix for showing service-points after using custom zip-code selector before fulfilling Klarna Checkout address form
1.0.44 [2022-05-23] Added optional zip-code selector
1.0.43 [2022-05-12] Fix for crash after processing shipment in some rare situations
1.0.42 [2022-05-10] Improved detection of Svea Checkout business visitors
1.0.41 [2022-05-09] Fix for order-management in some environments
1.0.40 [2022-04-28] Fix for Svea Checkout were companies get companies shipping options in checkout
1.0.39 [2022-04-26] Fix for Svea Checkout order completion
1.0.38 [2022-04-22] Fixed another saving settings issue in some environments
1.0.37 [2022-04-21] Fixed saving settings in some environments
1.0.36 [2022-04-19] Added printing options for paper and labels
1.0.35 [2022-04-12] Improved checkout widget state tracking in some environments
1.0.34 [2022-03-28] Fix for Klarna KSA/KSS integration with MyPack Collect service
1.0.33 [2022-03-28] Fixed rare race condition in checkout
1.0.32 [2022-03-28] Improved texts in service-point map and responsiveness
1.0.31 [2022-03-21] Added support for payment method Payson Checkout
1.0.30 [2022-03-21] Improved mobile design of service-point map
1.0.29 [2022-03-16] Added support for selecting pick up agent on map
1.0.28 [2022-03-07] Improved support for third-party customization of shipping options and shipment data
1.0.27 [2022-02-16] Bug fix in some cases were server is down
1.0.26 [2022-02-14] Added support for ETA. Added support for selecting store of pickup. Improved design of recommended shipping options
1.0.25 [2022-01-18] Support for new feature - is recommended
1.0.24 [2022-01-24] Support for user specific language code. New setting for forcing language code
1.0.23 [2022-01-04] When changing a orders custom weight and changing shipping option there is no need anymore to save order first
1.0.22 Improved upgrade procedure
1.0.21 General improvements
1.0.20 Cart total price that is sent to API is now including VAT. Fixed rounding error for cart total price that is sent to API
1.0.19 Fixed rare issue in automation were failed bookings resulted in new reserved shipments
1.0.18 Improved compatibility with WPML in checkout
1.0.17 Processing order from orders list will now wait until booking is entirely complete
1.0.16 Added support for custom placement of shipping selector in checkout. Automation now acts when updating an order. Using zip-code fallback if enabled in settings and no zip-code is entered in checkout
1.0.15 Improved widget design
1.0.14 Added support for processing orders from Klarna KSA/KSS. Added support for processing order were shipping line is not associated with any products. Sending company name as separate field for labels
1.0.13 Improved widget design and layout in Svea Checkout. When trying to process shipment on order that lacks shipping integration we have improved the error message
1.0.12 Added option for collection of anonymous statistics. Improved B2C vs B2B detection in Klarna Checkout
1.0.11 Support for bulk-printing via API, making it possible to have two turn-shipment-labels per side. Adjusted price alignment in widget on small screens. Adjusted tool-tip pointer in widget. Improved labeling of bulk-actions. Fixed admin widget CSS issue in some cases
1.0.10 Improved iOS design of widget.
1.0.9 Improved responsive design of widget.
1.0.8 Improved design of widget. Improved design in Klarna Checkout. Improved multi-line descriptions of shipping-options.
1.0.7 Improved design in Klarna Checkout. Improved VAT support.
1.0.6 Support for tool-tips on shipping-options. Compatibility for upcoming API update.
1.0.5 Improved widget styling.
1.0.4 Improved setup. Improved handling of selected service point.
1.0.3 Improved error-handling in setup.
1.0.2 Added option to set limit on maximum number of service-points per shipping alternative.
1.0.1 Support for PHP 7.1. Improved design of widget.
1.0.0 Initial release.

Uppdaterad den: 05/03/2024