Artiklar om: PostNord Ship Connect - Magento 2
Denna artikel finns också på:

PostNord Ship Connect - Magento 2 / MANUAL

PostNord Ship Connect - Magento 2 manual

För modulversion: 1.0.17 som släpptes 2023-12-19

Systemkrav

PHP 7.3+
php-curl extension
sha256 hash algoritm stöd
Magento: 2.3.6+

Funktioner

Fraktväljare widget för order eller i kassan-varukorg
Skapa reserverade sändningar
Skapa bokade sändningar
Skapa fraktetiketter
Skapa spårningslänkar
Ändra fraktalternativ på ordrar
Använd fraktalternativ från PostNord på ordrar som har använder andra fraktmetoder
Bulk hantering av leveranser mha automationen
Tvåvägssynkning av sändningsändringar mellan PostNords Portal och Magento 2
Tursändningar och tur- och retursändningar

Introduktion

Denna modul kräver ett PostNord Skicka Direkt Business konto.

Frågor och support om PostNord Skicka Direkt Business

För frågor och support om PostNords tjänster och inställningar på portal.postnord.com kontakta PostNord direkt.

Kommentar kring Magento 2.4.0

Det finns en bugg i Magento 2.4.0 som förhindrar skapandet av fraktetiketter, du behöver följa de här instruktionerna för patcha bort felet.

Installation

Följ instruktionerna nedan för att installera modulen korrekt.

För att kunna installera modulen måste du först kontakta Oktagon och få användarnamn och lösenord för din licens.

Lägg till Composer datakatalog

composer config repos.oktagon composer https://username:password@license.oktagon.se/

Observera: Ersätt username och password med dina licensuppgifter som du fick tidigare.

Installera via Composer

composer require mediastrategi/postnord

Installation & konfiguration

Testa först i en testmiljö. Ange användarnamn och lösenord när det efterfrågas. (Ersätt xx_YY eller de andra språken med dem som ni använder.)

Kör följande kommandon för att installera och konfigurera modulen.

bin/magento maintenance:enable
bin/magento cache:flush
bin/magento module:enable Mediastrategi_PostNord
bin/magento cache:enable mspostnord_cache_api
bin/magento setup:upgrade
bin/magento setup:di:compile
bin/magento setup:static-content:deploy en_US sv_SE xx_YY
bin/magento maintenance:disable
Support for Magento 2.4.4, added setting for printing options

Omstarta varnish (valfritt)

service varnish restart

Vi har även en instruktionsvideo "Hur man använder PostNord Ship Connect till Magento2".

Uppsättning

Börja med att logga in i Magento 2 administration.
Du borde se en notis om att ställa in modulen, om inte klicka STORES > Settings > Configuration och sedan Sales > Delivery Methods > PostNord Ship Connect
Följ instruktionerna på skärmen och granska alla fält i denna sektion, när du är klar klicka 'Save Config' högst upp och sedan rensa cache genom att klicka SYSTEM > Tools > 'Cache Management' och sedan klicka 'Flush Magento Cache'

Användning

Behandla en order från ordervyn

Klicka 'Ship' knappen, på nästa sida kryssa i kryssrutan 'Create Shipping Label', skapa ditt paket och ange vikt. Efter det klicka 'Save' för att skapa din sändning. Om du använder bokade sändningar så kan du behöva vänta upp till 10 sekunder innan fraktetiketten är skapad.

Ändra till annat fraktsätt hos PostNord på en existerande order

Den order du vill ändra måste ha inkommit med ett fraktsätt från PostNord för att du ska kunna ändra
Besök ordern och klicka 'Ladda tillgängliga fraktalternativ' knappen, välj sedan fraktalternativ och sedan klickar du 'Spara nytt leveranssätt'. Efter det ska du kunna behandla leveransen som i punkten ovan.

Behandla ordrar automatiskt med automationen

Automationen ska köras var 15:e minut automatiskt men för att köra den manuellt klicka SALES > PostNord Ship Connect > Kontrollpanel, och sedan på nästa sida klickar du 'Kör Automation'.

Ladda ner fraktetikett eller besök spårningslänk direkt från orderlistan

Det ska finnas två nya kolumner i orderlistan, en för fraktetikett och en för spårningslänk, klicka på dem för att få fraktetikett och spårningslänk respektive.

Skriv ut flera fraktetiketter som ett dokument

Kryssa i flera ordrar och i massåtgärderna väljer du 'Print Shipping Labels'

Ändringslogg

1.0.17 [2023-12-19] Shipment status update now at most takes 15 shipments at a time
1.0.16 [2023-11-08] Tracking number is now the tracking-identifier instead of the shipment-number
1.0.15 [2023-06-28] Fix for configuration validation error in configuration
1.0.14 [2023-01-23] Now handles error that happens when try to create a shipping label for a already delivered shipment
1.0.13 [2022-11-29] Catching error in automation if order contains product that no longer exists
1.0.12 [2022-11-21] Added support for PHP 8.1
1.0.11 [2022-11-14] Added a fallback language setting, using english as language when communicating with PostNord API if neither Swedish or English is detected
1.0.10 [2022-10-31] Various improvements
1.0.9 [2022-07-26] Improved handling of case were order lacks shipping method
1.0.8 [2022-06-07] For free shipping options the text 'Gratis' is used, when no address is specified in checkout pick up in store locations will still be listed
1.0.7 [2022-04-20] Support for Magento 2.4.4, added setting for printing options
1.0.6 [2022-02-14] Added support for ETA, added support for selecting store pick up locations
1.0.5 [2022-01-18] Added support for new feature - is recommended. Sorting of shipping methods in Magento 2 now same as from the PostNord API. Added feature to display changelog in admin. Now only shows PostNord logo in checkout if only PostNord options are displayed
1.0.4 [2021-12-16] Improved hostname resolving for license in some environments
1.0.3 [2021-11-29] Improved automation and other general improvements
1.0.2 [2021-11-19] Added support for showing shipping methods from other modules
1.0.1 [2021-10-19] Added support for multiple shipments per order

Uppdaterad den: 19/12/2023